How to look fresh after a short night?

Silmiini sattui vähän aikaa sitten otsikko ”How to look fresh after a long flight?”

Näin kroonisen matkakuumeen kourissa, kun viimeisimmästä lomasta on jo ikuisuus, tuntuu tuo kysymys absurdilta. Minun maailmassani pienin olemassa oleva murhe olisi, kuinka näyttää freesiltä lennon jäljiltä, kun tietäisi että kohteessa olisi odottamassa hotellin tuoksuvat lakanat ja tyynylle asetettu tervetuliaiskarkki. Kylpyhuoneen kuohkeat raikkaalle tuoksuvat pyyhkeet ja minikokoinen toilettipakkaus ompelutarvikkeineen. (Se ompelutarvikesetti on muuten täydellisen nerokas keksintö!) Kun pääsisi näkemään missä väreissä maailma käy toisaalla nukkumaan ja mihin ääniin se herää. Ja se seuraavan aamun hotelliaamiainen! Se viimeistään pyyhkisi unohduksiin pitkän lennon aiheuttaman rasituksen. – Ei, minun maailmassani ei ole sijaa tuollaisille kysymyksille. Lomailisin autuaan välinpitämättömänä ulkoisesta habituksestani ja keskittyisin uusiin kokemuksiin ja lepoon.

Sen sijaan täällä kotona lähes jokapäiväinen kysymys kuuluu how to look fresh after a short night? Ja noita öitähän riittää. Miten voikin olla niin hankalaa mennä ajoissa nukkumaan? Vuosikausia kestäneen pikkulapsiajan pakolliset valvomiset on jo aikapäivää sitten lusittu. Voisi kuvitella että nyt, kun lapset vaativat vähemmän aikaa ja huomiota ja ymmärtävät jo nukkua yönsä heräämättä, osaisi itsekin mennä ajoissa sänkyyn. Mutta ei. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että vuorokauden tunnit eivät riitä kaikkeen siihen, mitä maailmassa tarvitsee tehdä, että se näyttäisi edes hetkellisesti valmiilta.

Tiedän toki, että tämä ongelma se vasta turha onkin. Kuitenkin, kun aamulla herää jätesäkkien kokoiset mustat pussit silmien alla, ja ohimolla jyskyttää univaje, siitä voi muodostua ongelma. Kun kumoaa päivän ties kuinka monetta kahvikupillista sekaisen työpöydän äärellä, ja yrittää löytää itsestään edes rippeitä päivän vaatimasta tehokkuudesta, siinä onnistumatta, se on ongelma. Kun keski-ikäisenäkin pitää muistuttaa itselleen arjen perusasioista: riittävästi unta, ruokaa ja säännöllistä liikuntaa. Niin yksinkertaista ja niin vaikeaa.

Vaikka vuodet rynnivät nykyään kiihtyvällä vauhdilla eteenpäin, ei tämä maailma taida valmistua yhtään nopeammin yöunista nipistettyjen tuntien voimalla. Siispä tänä iltana ajoissa nukkumaan. Ja koska kohta on taas kuitenkin syksy, saamme jälleen yhden ylimääräisen tunnin takaisin viikonloppuna viedyn tilalle!

Ihanaa kesäaikaa kaikille! Muistakaa nukkua riittävästi!

 

 

 

 

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *