Sisustustsunami ja fengshui

Onkohan se tämä alkavan kevään hento sirkutus, vai lisääntyneen valon verkkokalvoja kirkastava vaikutus, mikä käynnisti päässäni valtaisan sisustuksellisen muutostarpeen? Vai onko se kenties se sama ääri-ilmiö – lasteni huoneita perinpohjin mylläävä sisustustsunami – minkä valtaan itsekin jouduin? Saatan istua pitkiä aikoja tuijottelemassa kotimme nurkkauksia pohtien ilmapiiriä ja sisustuksellisten ratkaisujen toimivuutta. Fiilistelen valonsäteiden virtausta huoneiden eri sopukoihin ja erilaisten materiaalien kommunikointia ja keskinäistä dialogia. Myöhäiset illat ja alkuyön hiljaiset tunnit saavat muutosvoimat jylläämään villisti.

Heti mulle kaikki nyt!

Kehuskelin tässä taannoin, kuinka kotiimme rantautuu uusia huonekaluja vain pitkällisen harkinnan jälkeen. Spontaaneihin ostoksiin en tietenkään sorru. Katin kontit, pyörrän puheeni. Olisin tällä siunaamaan hetkellä valmis pistämään uusiksi lähestulkoon koko talomme irtaimiston. Tervetuloa uusi sohva, mieluiten ihanaa konjakinväristä ja ajan myötä vieläkin kauniimmaksi patinoituvaa nahkaa! Tervetuloa keittiön pöytä pyöristettyine 60-luvun jalkoineen, uudet kudotut villamatot ja läpikuultavat tuulessa hulmuavat pellavaverhot, tervetuloa! Olohuoneeseen Stringiä, niillä ihanilla pyöreäreikäisillä ovilla tietenkin ja kylpyhuoneisiin pehmeitä Hamam-pyyhkeitä. Voi kuinka pesisinkään käsiäni kaiket päivät!

Suunnitelman esteenä seisoo kuitenkin tiukasti arjen realiteetit. Tyydyn siis aloittamaan muutostyöt karsimalla vanhaa ja järjestelemällä olemassa olevaa uusiin paikkoihin. Kodissamme oleva taide, sekä hankittu että itse tehty, siirtyy kätevästi huoneesta ja paikasta toiseen. Taiteen rooli ja arvostus kotien sisustuksissa kasvaa kaiken aikaa. Pohdinkin tätä aihetta Taide kuuluu kaikille – vai kuuluuko? -kirjoituksessani muutama viikko sitten. Kodin tunnelma muuttuu nopeasti teosten paikkoja vaihtamalla. Tämäkään ei tosin ole ihan pulmatonta. Perheemme miespuolinen henkilö repii jo hiuksia päästään jatkuviin muutoksiin tuskastuneena. Hankalaa tai ei, muutoksen aalto voimistuu vääjäämättä. Energiat ja fengshui on saatava kohdilleen.

Pienet maalaukset ovat maalaamastani Kuiskaus-sarjasta. Siihen kuuluu edelleen täydentyvä joukko 20x20cm akryylimaalauksia.

Täydellisen harmonian tavoittelu

Vaikka joskus saattaa näyttää siltä, että sisustaminen on vain kepeä harrastus, minkä puitteissa sommitellaan säännöllisesti vaihtuvia huolettoman trendikkäitä julisteseiniä ja vuodenaikojen mukaan muuttuvia asetelmia, on sen tarkoitusperä kuitenkin syvemmällä. Voi tuntua naurettavalta vertailla pieteetillä Tikkurilan vuoden 2018 trendivärikartan V484 Ajopuun ja Y487 Piazzan sopivuutta kodin seinäpintaan (varsinkin kun tämän leveyspiirin asunnoissa on puolet vuodesta niin pimeää, ettei aamulla erota ikkuna-aukkoa seinäpinnan tummuudesta) on sillä kuitenkin perustavanlaatuinen merkitys, ainakin tällaisen esteetikon elämässä. Värit ja valaistus vaikuttavat oleellisesti funktionaalisen, harmonisen, rauhoittavan sekä samalla energisoivan elinympäristön muodostumiseen.

Sisustaminen on kuin elämä itsessään. Aika ajoin täytyy palata perusasioiden äärelle ja järjestää ympäröivä tila uudelleen. Kodeissa kiteytyy pitkälti koko eletty elämä ja asukkaan arvomaailma. Se on kerroksittain rakentunut tarina elämän varrella asutetuista kodeista ja kokemuksista. Kokoelma muotoja, värejä ja maisemia joita maailma sinuun piirtää. Kuutioon paketoitu tarina mistä rivi riviltä ja kerros kerrokselta voidaan lukea visuaalisia askelmerkkejä: haparoivia ensiaskeleita, syrjähyppyjä, eksyneitä ja matkan varrelta mukaan tarttuneita. Rakkaita muistoja ja elämänmittaisten haaveiden täyttymyksiä. Tarkkaan mietittyjä, spontaanisti hankittuja, perittyjä, säästettyjä, löydettyjä tai kauan himoittuja design-aarteita. Se kasvaa tarpeesta saavuttaa harmonian ja esteettisyyden korkein mahdollinen aste, mikä johtaa muotoilemaan sisustuksellisen tarinan loppulausetta uudelleen ja uudelleen.

 

Ystävyys on antamista, saamista ja jakamista

Ystävänpäivän kunniaksi haluan ilahduttaa yhtä teistä pienellä Kuiskaus-sarjan maalauksellani. Osallistut arvontaan menemällä Instagramiin https://www.instagram.com/whellyes  seuraamalla ja tykkäämällä viimeisimmästä kuvasta sekä kommentoimalla kuvan alle minkä sävyisen maalauksen haluaisit kotiisi. Maalausten värimaailma tulee luonnosta ja ne koostuvat harmaan, ruskean ja vihreän eri sävyistä. Arvon voittajan lauantaina 17.2.2018 klo 18. IG ei ole osallisena arvonnassa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja maalaus postitetaan haluttuun osoitteeseen.

 

Maalauksistani on tullut runsaasti kyselyjä – ja kyllä, kaikki on myynnissä! Hinnat alkaen 120€. Lisää kuvia portfoliossani. Jos kiinnostuit, laita viestiä virpi.vihervuori@baasisdesign.fi

 

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *