Paras mahdollinen elämä

Follow my blog with Bloglovin

Lupasit itsellesi eilen, että huomenna… Kuulostaako tutulta? Usein elämänmuutos aloitetaan vuodenvaihteessa, tammikuussa, maanantaina tai huomenna. Ja usein se jää aloittamatta. Uuteen elämään ja uusiin tapoihin siirtyminen tuntuu suurelta harppaukselta, jos ajattelee, että uusi elämä pitää aloittaa täysin puhtaalta pöydältä ja muuttaa kaikki tavat kertaheitolla. Luova ajattelija Jari Sarasvuo (jota olen siteerannut myös Elä oma tarinasi todeksi -postauksessani) on sanonut, että ihmiset eivät tee suuria asioita siitä yksinkertaisesta syystä, että pienet asiat jäävät tekemättä. Suuria asioita ei voi tehdä yksin, koska ne koostuvat pienistä asioista. Ja pienet asiat taas jäävät usein tekemättä rohkeuden puutteen vuoksi. On vaikeaa alkaa ponnistelemaan paremman huomisen puolesta, jos voi pysytellä tutulla ja turvallisella mukavuusalueella.

Johda itseäsi

Kuulun niihin onnekkaisiin, jotka ovat liikkuneet koko ikänsä ja ovat siitä riippuvaisia. Kaikkien kohdalla näin ei kuitenkaan ole. Vapaaehtoisesti klo 05.45 herääminen ei ole tästä liikunta-addiktiosta huolimatta helppoa, saati sitten hauskaa. Ja siitä huolimatta laitan kellon herättämään monta kertaa viikossa lähteäkseni aamutreeniin. Miten se sitten onnistuu? Koska päätän jo illalla tehdä niin. Päätös on ensimmäinen askel ja alku suuremmalle muutokselle.

Aamulla suoritettu treeni tekee energisemmän olon koko päiväksi. Treenillä saavutettu hyvänolontunne koukuttaa nopeasti. Tunnen itseni vähintäänkin oman elämäni sankariksi ihan vain jo siksi, että lähdin. Koskaan en ole katunut lähtemistä, lähtemättä jättämistä kylläkin.

 

Paras mahdollinen valinta

Valmentaja ja suosittu luennoitsija Joni Jaakkola antaa mahtavia vinkkejä meille ihan tavallisille ihmisille, perheenäideille ja -isille, kiireen keskellä säntäileville. Vinkit koskevat niin treenaamista, kuin terveellistä ja järkevää ruokailuakin sekä arjen hallintaa ylipäänsä. Olen sisäistänyt erityisesti yhden näistä Jaakkolan oivalluksista. “Pyri jokaisessa tilanteessa tekemään paras mahdollinen valinta.” Jokainen treeni ei voi olla täydellinen, jokainen ateria ei täytä terveellisen ja tasapainoisen lautasmallin kriteerejä, eikä kenenkään elämä ole niin kultareunuksilla koristeltua miltä se usein päällepäin näyttää. Näiden kultareunusten takana on usein valtava määrä työtä ja niitä valintoja, mitkä johtavat asetettuun tavoitteeseen. Tärkeintä olisi kuitenkin pyrkiä kohti sitä parasta mahdollista. Ottaa seisovasta pöydästä ne terveellisimmät vaihtoehdot, juosta edes se lyhyt lenkki. Katsoa vain yksi jakso Netflix-sarjaa ja nukkua hyvät yöunet. Levänneenä hyvien valintojen tekeminen on helpompaa.

Pienet teot ovat suurten asioiden alku

Seuraavan kerran kun mietit kuinka saavuttaa jokin tavoite, aloittaa uusi harrastus tai pyrkiä kohti energisempää elämää, ota ensimmäinen askel. Päätä aloittaa ja pysy päätöksessäsi. Anna kuitenkin itsellesi anteeksi satunnaiset lipsumiset ja horjahdukset, nekin kuuluvat elämään ja matkantekoon. Pienet asiat johtavat kohti suuria asioita ja asettamaasi päämäärää. Täydellisyyden tavoittelun sijaan voit tehdä kuhunkin hetkeen parhaiten sopivan valinnan. Uudet tavat muuttuvat rutiiniksi vain toistamalla niitä tarpeeksi usein.

 

 

 

 

 

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *