Työpöydän konmaritus

En kuulu ihmisiin, jotka päättävät aina vuoden vaihtuessa aloittaa uuden elämän. Päin vastoin ajattelen niin, että jokainen päivä pitäisi elää siten, että toteuttaisi sitä omaa parasta elämäänsä ja eläisi unelmiaan todeksi pala kerrallaan. Joskus tehden enemmän, joskus vähemmän. Kuitenkin näin uuden vuoden kynnyksellä, kun joulu on juhlittu ja siivottu kaappeihin odottamaan seuraavaa kertaa (mikä muuten näin iän karttuessa tuntuu tulevan joka vuosi aina vain nopeammin), on olo energinen ja mieli tähyää innoissaan jo kohti uusia haasteita. Tekee mieli siivota nurkkiin kertyneet tavarat ja uudistaa koko koti.

Konmaritus, tuo siivouksen elämänmullistava taika

Olen intohimoinen sisustaja, siisteyden rakastaja ja samalla toivoton kaaoksen aiheuttaja. Pienen pieni työpisteeni vaatii jatkuvaa asioiden organisointia ja järjestyksen pitoa. Kaoottinen minäni siirtää kaiken siivoamisen ja organisoinnin huomiselle ja keskittyy käsillä olevaan luovaan työhön. Mutta nyt, uuden vuoden alkumetreillä, päätin aloittaa uuden elämän ja konmarittaa täydellä keräilijän sydämellä työpöytäni. Raivata tilaa uusille ihanille ja väistämättä kertyville lahjapaperin paloille, postikorteille, sisustuslehdille, paperimalleille, lasten piirustuksille, valokuville, luonnoksille, askarteluille, kirjoille, laskuille, kalenterille, työnäytteille yms ja niille kymmenille uusille ja tuikitärkeille muistoille ja turhakkeille, joita saan taas monta kertaa vuoden aikana siivota tieltäni… On jopa huvittavaa, miten tärkeää tällaiselle esteetikolle on visuaalisesti kaunis ja harmoninen työskentely-ympäristö.  Samalla kertaa kun tiedostan tarkoin valaisimen ja tuolin muotokielen, pystyn sulkemaan silmäni täysin ympäriinsä lojuvilta papereilta ja hallitsemattomalta kaaokselta.

 Työpiste kaapissa

Työskentelen kotona. Kun aloitin yrittäjänä neljä vuotta sitten, piti tämän olla vain väliaikainen ratkaisu työhuonetta etsiessä. Kävikin niin, että viihdyin kotona niin hyvin, että tänne täytyi organisoida työpiste, missä pystyn säilyttämään tavaroitani ja työskentelemään rauhassa. Kotimme neliöt on käytetty tehokkaasti hyväksi, eikä missään ole ylimääräistä rauhallista nurkkausta, joten päätimme rakentaa työpisteen makuuhuoneen vaatekaappiin. Ergonomisesti työpiste ei todellakaan ole täydellinen, mutta toisaalta työskentelypaikkanikin vaihtelee tilanteen mukaan ympäri taloa läppärin kanssa liikkuessa. Tärkeintä on kuitenkin se, että sekä printteri että suuri näyttö on helposti käytettävissä ja paperit ja muut sälät (=kaaos) saa kätevästi piilotettua ovien taakse. Teen sisustushankintoja kotiimme harkiten ja pitkän mietinnän tuloksena. Haaveilen ja suunnittelen, mutta turhia tavaroita en osta. Siitä huolimatta tuntuu, että tavaraa on aina liikaa ja siistimistä pitäisi tehdä jatkuvasti rankalla kädellä. Ehkäpä tässä nyt olisi kuitenkin sen uudenvuodenlupauksen paikka – pitää koti jatkuvasti järjestyksessä, ja luopua turhasta roinasta. Sillä kyllä se on niin, että siistissä ympäristössä sielu ja silmä lepää.

Työpöytäni myötä uudistunut ja puhdistunut minäni toivottaa kaikille ihanaa uutta vuotta!
Eläkää todeksi unelmianne!

 

Clean desk, clear mind

Organising my desk, which is always a real mess. Wondering how a person, who loves an aesthetic environment can close eyes from the massive piles of papers.

Wishing You All A Happy New Year!
Live your dreams!

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *