Menestyvät ihmiset suunnittelevat etukäteen elämäänsä

– Moi, missä sä olet?
– Metsässä. Makaan kalliolla.
– …Aha. Miks?
– Koska menestyvät ihmiset tekee niin.

Silmiini sattui viikonloppuna amerikkalaisella Business Insider -sivustolla julkaistu artikkeli, jonka mukaan menestyvät ihmiset suunnittelevat etukäteen kuinka aikovat käyttää pitkät viikonloppuvapaansa mahdollisimman hyödyllisesti ja tehokkaasti. Vaikka tuo saattaa näin ensikuulemalta tuntua ahdistavalta, on listassa useita varsin järkeenkäypiä ehdotuksia ja aikaa varattuna ”ei minkään” tekemiselle. Se, miten tuo etukäteissuunnittelu arjessa sitten toteutuu, onkin eri juttu. Ohessa muutama vinkki menestyvien ihmisten viikonloppujen ajankäytöstä.

1. Suunnittele viikonloppusi etukäteen

Kaiken a ja o on tietenkin hyvä valmistautuminen ja suunnittelu, mikä takaa tehokkaan työskentelyn ja tehokkaan levon. Kalenteriin tulee varata aikaa sekä liikunnallisille aktiviteeteille, ystävien ja perheen kanssa yhdessäololle että rentoutumiselle. (Lasten kisakalenteri ja nimenhuudot sekä sporttisaitti säästävät minut tältä vaativalta etukäteissuunnittelulta.)

2. Lähde virkistävälle minilomalle

Menestyjien ideaalimaailmassa voi suunnata vaikkapa pienelle ja rentouttavalle minilomalle, mikä nollaa nopeasti arjen kiireet ja paineet. (Rentouttava ex tempore miniloma kolmen lapsen kanssa syöksee sinut todennäköisesti hermoromahduksen partaalle ja mahdolliseen taloudelliseen ahdinkoon.)

3. Ulkoile ja urheile

Menestyjät myös nauttivat liikunnasta ja ulkoilusta. (Autolla ajoa liikuntapaikasta A liikuntapaikkaan B, sekä kentän reunalla seisomista ei ilmeisesti lasketa ulkoiluksi ja hyväksytyksi liikuntasuoritukseksi.)

4. Lepää

He varaavat aikaa levolle. (Kun illalla pääset kotiin lasten harrastusturneelta ruokakaupan kautta kokkaamaan ja täyttämään pyykkikonetta, saat hyvin ansaitsemasi lepohetken saunan lauteilla, jos onnistut livahtamaan sinne kenenkään näkemättä…)

Sunnuntaina jatkat edellä mainittuja rentouttavia aktiviteetteja ja suuntaat katseesi kohti tulevan viikon haasteita. Odotat jo malttamattomana seuraavaa viikonloppua, jota voit menestyksekkäästi alkaa suunnittelemaan jo viikon puolivälissä saadaksesi maksimaalisen hyödyn irti minilomastasi, ulkoilustasi, virkistäytymisestäsi, ystävien tapaamisesta, levosta ja etukäteissuunnittelusta.

Koska tuo suunnittelu ei kohdallani mennyt ihan nappiin, pakenin hätäpäissäni kesken ruoanlaiton metsään. Juoksin parisataa metriä metsäpolkua ja asettauduin makaamaan kalliolle. Muutaman minuutin maattuani totesin, että nyt on urheiltu ja levätty ja lähdin mieli virkeänä ja uudistuneena kohti uutta menestyksekästä viikkoa. (Ja perunoiden kuorintaa.)

Jos siis oheisten vinkkien noudattaminen osoittautuu liian haasteelliseksi, ota edes pieni breikki arkirutiineista. Tutkimukset todistavat että jo viidentoista minuutin metsässä liikkuminen alentaa sydämen sykettä, verenpainetta ja laskee stressitasoja.

 

Successful people plan out their lives

 Business Insider -page had an article about how successful people plan out what they’ll do over the weekend. My most used suggestion is to go for a walk to the forest. It calms you down and lower your blood pressure and heart rate.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *