Rönsyilevää barokkia @kreettakreetta:n hengessä

Ensimmäinen blogipostaus ever! Aika jännittynyt olo. Olen muokannut tätä tekstiä nyt pari päivää ja olen tilanteessa, missä mikään ei tunnu hyvältä tai valmiilta. No, onneksi joulukiireet pukkaa jo hyvää vauhtia päälle, niin ei voi jäädä tähän liikaa vatvomaan. Here we go! Jättäkää ihmeessä kommenttia, otan kaiken palautteen ja kehitysideat innolla vastaan.

Kukkakurssi Asun & Anno -kodissa

Pääsin osallistumaan viikonloppuna Kreetta Järvenpään huikeaan kukkaworkshopiin ihanassa Asun & Anno -pop up myymälässä Helsingissä. Olin ladannut päivään suuria odotuksia. Edes kotiin unohtunut lompakko, ja sen myötä syömättä jäänyt lounas ei himmentänyt loistavaa fiilistäni. Olin pongannut Kreetan kukkakursseja jo aiemmin, mutta osallistumiselle oli aina ollut jokin este. Nyt sekä aika että sijainti sopivat minulle mainiosti. Olin paikalla hiukan etuajassa, ja ehdin ennen kurssin alkua ihastella hetken Asun & Anno -kodin jouluista tunnelmaa, sisustusta ja Annon – aah, niin ihania! – sisustustekstiilejä.

 Luovuuden lähteillä

Päivän aikana yllätin itseni täydellisesti. Vaikka olen minimalistisen tyylin vannoutunut ihailija, sekosin ennakkosuunnitelmista huolimatta kukkameren edessä täysin tuottaen barokkimaisen yltäkylläisen ja joka suuntaan rönsyilevän luomuksen. Asetelma lienee liian laimea ilmaisu aikaansaannoksestani. Hieman äimistyneenä tuotoksestani jäin pohtimaan luovaa prosessia ja omaa ilmaisuani. Wikipedia määrittelee luovuuden ihmisen kyvyksi tuottaa uutta. Luovan prosessin sanotaan olevan ainakin osittain tiedostamatonta. Allekirjoitan täysin tuon edellisen lauseen. Olen huomannut usein, että keskellä luovaa prosessia sulkeudun ikäänkuin kuplan sisälle. Parhaiten työ eteneekin usein keskittyneessä tilassa intuition johdattamana. Sinne omaan kuplaan ei vain kannata jumittua, vaan luovuutta kannattaa ammentaa esimerkiksi tutustumalla muihin luoviin aloihin. Hyppy tuntemattomaan kannattaa!

Olen sekä työssäni graafisena suunnittelijana että maalausharrastukseni parissa tottunut rakentamaan kaksiulotteista pintaa. Nyt kun materiaalina oli kolmiulotteinen asetelma, täydensivät eri puolilta näkyvät osiot toisiaan luoden yllättävän ja runsaan vaikutelman. Kreetta kertoi tekevänsä yleensä asetelmat yksipuoleisiksi. Itse lähdin kuitenkin ahnehtimaan 360-asteisella luomuksella. Totesinkin, että tällä kurssilla yksi suurimmista taidoista on varmasti itsehillintä… mutta huoh, kukat oli vain niin ihania! Käytettävissä oli herkullinen väripaletti mitä ihanimpia sävyjä ja muotoja.

Pieni studiokuvaus

Asun & Anno -kotiin oli rakennettu myös pieni valokuvausstudio workshoppia varten. Kuvasimme asetelmia Led-valoilla tummaa taustaa vasten. Koska suurin osa ajasta meni kuitenkin kukkien parissa, ei kuvaamaan malttanut irrottautua kunnolla. Jatkoin kuvauksia kotona luonnonvalolla. Vaikka valoa onkin tähän aikaan todella niukasti, oli sitä riittävästi tunnelmallisten kuvien luomiseen. Pimeys ja varjot ruokkivat mielikuvitustani ja ovat myös maalauksissani usein toistuvia teemoja. Harmoniset värisävyt, muotojen sulautuminen taustaan ja yllättävät asetelmasta sojottavat poikkeamat luovat liikettä ja kontrastia kuviin.

– Niin ihana workshop, että voin vain lämpimästi suositella! Kuvia ja tietoa Kreetan kursseista löytyy esim Instasta @kreettakreetta.

Käykää tsekkaamassa myös minun @whellyes-tilini! Kuvia ja ajatuksia taiteesta, luonnosta ja lumoavista yksityiskohdista.

 

Floral art – sprawling baroque with @kreettakreetta spirit

Floral workshop in Asun & Anno pop up shop in Helsinki by Kreetta Järvenpää. Wonderful flowers in an inspirational atmosphere.

Check out also my ig @whellyes. More photos and thoughts about art, nature and magical details.

You may also like

4 kommenttia

  1. Loistavaa Virpi! Luovuus kukkii taidetta ihanista materiaaleista. Antaudu luovuuden flow tilaan ja anna mennä, just Go Girl!

  2. Onnea Virpi uudelle blogillesi. Upeasti aloitit tekstein ja kuvien kera. Tästä todella kannattaa jatkaa❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *