Jouluperinteet luo joulun tunnelmaa

Meillä on ollut jo vuosia tapana, että ostan joka joulu lapsilleni omat joulukoristeet kuuseen. Perinne alkoi siitä, kun lähdin ystäväni kanssa jouluostoksille lasteni ollessa pieniä ja toin tuliaisina pallon jokaiselle. Seuraavana vuonna lapset jo odottivat tuliaisiaan. Nyt näitä palloja on kertynyt jo usean vuoden ajalta. Visualistin silmä lepää, kun kuusi näyttää harmoniselta ja lapset ovat tyytyväisiä, kun jokainen saa ripustaa omat koristeensa oksille.

  Joulumieli syntyy antamisesta

Toinen tärkeä perinne on ollut osallistuminen Hopen joululahjakeräykseen. Olemme hankkineet ja paketoineet lahjat yhdessä lasteni kanssa. Tämä on ollut tärkeää sekä meille perheen aikuisille että lapsille. Toiveet ovat olleet hyvin vaatimattomia ja arkisia ja saaneet kyyneleet silmiin jokaiselle. Näiden toiveiden äärellä on ollut hyvä konkreettisesti pysähtyä miettimään sitä, miten tärkeää on huomioida ja auttaa avun tarpeessa olevia.

Less is more – kuinka välttää joulustressi

Lapsuudenkodissani äidilläni oli tapana tehdä kaikki jouluruuat ja leivonnaiset itse. Pöytä notkui herkuista. Koko talo oli siivottu, sauna pesty, kaapit jynssätty. Vasta sitten sai joulu tulla. Nykyään joulu tulee vähemmällä vaivalla, mutta elämä kuormittaa monella tapaa kuitenkin. Joulu tulee vaikka ei laittaisi tikkua ristiin. Mitä vanhemmaksi elää, sitä armollisempi on itseä kohtaan. Joulupöydässä ei tarvitse olla koko Suomen perinneruokalistaa. Piirakoita ei tarvitse rypyttää itse, lattioita ei tarvitse pestä, ei edes pölyjä pyyhkiä – sillä kuka niitä edes huomaa, kun tuijottaa lumoutuneena sitä ihanaa kuusta. Tärkeintä olisi, että jokainen tekisi oman näköisensä joulun. Tekisi itselle tärkeitä asioita, lepäisi tai juhlisi, kuka mitenkin. Pienillä teoilla jakaisi sitä hyvää mieltä myös muille. Tutuille ja tuntemattomille. Ihanaa joulua!

 

Christmas Traditions makes the Christmas Feeling

We have had a certain Christmas tradition in our family already for quite some years. I’ve done Christmas shopping and brought some decoration for my kids to hang to Christmas tree. Merry Christmas!

 

 

 

 

 

You may also like

2 kommenttia

  1. Kuinka ihana ajatus ostaa lapsille omat joulukoristeet! Harmi ettei tätä tajunnut itse kun lapset oli pieniä, enään he eivät välttämättä olisi innoissaan tällaisesta perinteestä. Jospa sitä sitten lapsenlapsille. Hui mikä ajatus😜

    1. Ajatus lähti kyllä myös hiukan itsekkäistä syistä, täytyy myöntää. Kun valitsin itse koristeet, sain ostaa sellaisia mistä itse tykkäsin… Päästiin eroon kaikista monivärisistä palloista ja kaikenmaailman kuuseen ripustettavista askarteluista. Ja tytöt aikoo viedä ne sitten mukanaan kun muuttavat kotoa. Mä saan ostaa sitten taas uudet koristeet :-). ja voihan niitä koristeita alkaa ostamaan jo pikkuhiljaa varastoon niitä lapsenlapsiakin varten..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *